Politică

”Einstand” guvernamental

Einstand: o expresie cunoscută din romanul ”Băieții din strada Pál” și înseamnă a spolia cu forța pe cineva de bunurile pe care le posedă, de către cel mai puternic.

Cu câteva ore înainte ca Guvernul să-și asume răspunderea în Parlament pe pachetul de legi menit să reducă deficitul bugetar, parlamentarii aveau dreptul să depună amendamente.

A inflamat spiritele propunerea care putea avea ca efect naționalizarea parțială a Pilonului 2 de pensii.

În urma reacțiilor vehemente din mass-media, s-a retras amendamentul. Cum s-a aflat în urma cercetărilor, autorul propunerii nu a fost vreun parlamentar, ci un secretar de stat din Ministerul Finanțelor.

Ambele partide din coaliția guvernamentală s-au delimitat de amendamentul buclucaș, acuzându-se reciproc. (Nu iese fum fără foc). Au recunoscut totuși, problema a fost discutată în cadrul analizei variantelor.

Timp de două-trei zile scandalul a stat pe primele locuri în mass-media românească.

Este interesant faptul, că mijloacele de comunicare în masă în limba maghiară din România nu au relatat în nici un fel cazul.

Probabil nu au vrut să acuze de plagiat Guvernul României, având în vedere precedentul din 2010, când Guvernul lui Viktor Orbán a naționalizat treimii de miliarde de forinți fond pensii private.

Cine poate cioante roade.

Lakatos P.

Newsletter
Loading

V-ar putea interesa și...

Articole populare...