În ultimii 50 de ani de Paşte în familia noastră meniul este neschimbat: Sper ca reţetele tradiţionale de mai jos să fie pe placul tuturor. …
S-cozonac cu scorţişoară
Cozonacul meu preferat din copilărie. În familia mea nu lipsește nici o dată de pe masa de Crăciun sau de Paște. Nepoții mei îl mănâncă …
Pulpă de gâscă gătit la foc mic (Slow cooking), cu varză roșie cu coniac, și sos de mere coapte
Mulți cunosc legenda Sf. Martin, sărbătorit la 11 noiembrie, inclusiv obiceiurile populare, mai ales cele gastronomice, legate de această zi. (Cine nu mănâncă gâscă în …
Zacuscă de fasole și vinete
E zacusca preferată de nepoții mei, una din cele trei variante pe care le gătim anual. Familia e numeroasă, nu-i treabă ușoară coacerea și curățarea …
Mâncare de varză
Este o mâncare cunoscută, specific ardelenească, dar care nu figurează pe listele de meniu ale restaurantelor. Probabil de aceea, că mulţi o consideră „mâncarea săracului, …
Buşeul deputatului umplut cu pateu din creier
În Grupul parlamentar UDMR s-a obişnuit pe vremea mea, ca luni seara, după terminarea programului să fie felicitat de colegi şi de personalul administrativ acel …
La ceaun : tocănița pivnicerului
A venit toamna, vremea culesului viilor. În fața cramelor, pivnițelor de vinuri activitate intensă. Se spală și se dezinfectează cu sulf butoaiele de stejar pentru …
Cremă avocado din zucchini
Pe vremea „împușcatului” ne-am obișnuit cu înlocuitori: nechezol în loc de cafea, soia în loc de floarea soarelui și exemplele ar putea continua. În primii …
Gem de caise cu smochine
Mulțumită iernii deosebit de blânde, smochinul din curte a fost plin cu fructe zămoase. În schimb, două nopți geroase din aprilie au nenorocit caișii timpurii …