Politică

Damenvals la București

Când eram tânăr, la baluri sau serate, petreceri cu muzică, de regulă dansau perechi și numai băieții invitau la dans fetele, nu invers. Totuși, de două-trei ori într-o seară, se anunța: – damenvals. Astfel se dădea posibilitatea acelor fete, mai puțin frumoase, ca să nu spun urâte, care toată seara stăteau pe scaune fără să danseze, ca ele să invite pe acei băieți, care lor le place. Se întâmpla, ca cel vizat tocmai atunci și-a găsit ceva de făcut în altă parte și s-a eschivat.

Criza guvernamentală de la București seamănă mult cu un damenvals. PNL-ul, devenit mai puțin atrăgător și ca urmare a acneelor cauzate de pandemie, la al doilea damenvals vienez anunțat de DJ Iohannis, caută potențiali parteneri.

Unuia dintre candidați nu-i place muzica lui Iohannis, mai degrabă ar dansa horă cu profesioniști, specialiști în dansuri populare (ciardaș exclus). În cazul acestui dans popular cu ritm domol nu se obsearvă dacă unul sau altul dintre participanți greșește ritmul, se corectează colectiv sau, în cel mai rău caz, se destramă hora.

Alt candidat ar vrea să danseze pe ritmuri alerte, combinând elemente de dans modern și gimnastică, pe muzică disco sau rock, însă aceste stiluri nu figurează în repertoriul conservatorului DJ Iohannis.

Al treilea potențial candidat ar vrea să danseze exclusiv mai lentul vals englezesc, care e combinația între vals boston american și slowfox, cu condiția ca în toate să conducă el iar PNL să-și însușească combinațiile de pași dictați.

Probabil după vizita din Scoția, pe muzică de cimpoi, DJ Iohannis va anunța al treilea damenvals, în caz contrar la primăvară se va organiza o altă petrecere cu muzică.

Lakatos P.

Newsletter
Loading

V-ar putea interesa și...

Articole populare...